Nieuws
Koningsspelen 2018

Bedankt organisatie!

Bedankt Oranjevereniging Hoonhorst!

Bedankt Landstede studenten!

Bedankt hulpouders!

Bedankt kinderen voor de goede sfeer!

Bedankt weer :-)

VierKeerWijzer

Marco Bastmeijer, de grondlegger van VierKeerWijzer, kijkt een ochtend mee in alle groepen.

In de middag krijgt het team feedback en gaan we kijken waar we ons nog kunnen verbeteren.

We mogen trots zijn op dat wat wij de afgelopen 3 jaar voor elkaar hebben gekregen! De organisatie van VierKeerWijzer staat, alle kinderen zijn betrokken aan het werk en werken goed samen! We zoomen in op dat wat nog beter kan. We denken dat we nog meer inhoud kunnen geven aan de thema’s, daar gaan we ons de komende tijd op richten.

We willen er naar toe dat alle kinderen super trots zijn op dat wat ze geleerd hebben!

 

Dit jaar hebben we “het portfolio” ingevoerd, hierin bewaard ieder kind een “trotswerkje” en staan de doelen die bij een thema horen. Op deze manier kan een kind terugkijken op dat wat het geleerd heeft en krijgt het beter zicht op zijn eigen ontwikkeling.

Ieder jaar komt Marco bij ons op bezoek, iedere keer is hij enthousiast, zijn wij trots op dat wat we al bereikt hebben en gaan we een nieuwe uitdaging aan!

Enthousiast laten we jullie weten dat we ons een VierKeerWijzer school mogen noemen!

Kinderboekenweek 'Gruwelijk eng'

We gaan ook lekker veel voorlezen, aangezien elke groep een nieuw en hopelijk eng voorleesboek heeft gekregen. Griezelverhalen schrijven, zingen, dansen, bewegen over/op griezelige muziek, tekenen en knutselen over het thema en nog meer. De leerkrachten vinden het zo'n leuk thema, dat we stiekem al zijn begonnen. Bovendien is de schoolbibliotheek omgetoverd in griezelige sferen met dank aan de bibliotheekouders. Ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 13 oktober om 11.30 uur bij het zogenaamde inloopmoment. De leerlingen hebben vast en zeker genoeg te vertellen en te laten zien. Tot dan!

Schoolreis groep 3 t/m 8 Schoolvoetbal Circusfeest

Op de "meester en juffendag" was het dit jaar EEN GROOT CIRCUSFEEST.

Na gesnuffeld te hebben aan verschillende onderdelen (koord lopen, diabolo, ladders, acro, stokken, bellenblaas, Chinese bordjes...) gingen de kinderen hard aan de slag om een ware "act" in elkaar te zetten.

Samenwerken is daarbij erg belangrijk en dat kunnen ze hoor bij ons op school!

Aan het eind van de ochtend hebben kinderen, ouders en leerkrachten genoten van een geweldige show!

Dank jullie wel allemaal (hulpouders en jeugdcircus Pavarini uit Zwolle) voor deze schitterende ochtend!

 

En kinderen... wees maar lekker TROTS op jezelf. Super gedaan!

Afscheidscadeautje juffrouw Lise Burge'meester' opent project in groep 5/6 Waar woon ik.

Yara werd bekroond tot nieuwe jeugdburgemeester van Dalfsen en mocht samen met de burgemeester het lid doorknippen ter opening van het nieuwe project genaamd 'Waar woon ik'.

Nieuwe jeugdprinses lichtjestocht

 

De reizigers genoten zichtbaar van de lichtjestocht in Hoonhorst. Ze beleefden al wandelend het ware Kerstverhaal. Keizer Augustus beval de reizigers zich te laten inschrijven in hun geboorteplaats voor een ware volkstelling en stuurde ze op reis. Onderweg troffen ze een herbergier en zijn vrouw, Engelen, drie herders en drie Koningen. Het verhaal eindigde natuurlijk in de stal waar de reizigers Jozef, Maria en kindje Jezus konden bewonderen. Maar niet zomaar een Jozef, Maria en kindje Jezus……….De verrassing was groot toen ze daar juffrouw Tamara, haar man Thies en hun pasgeboren dochter aantroffen. Een ‘nacht’ om nooit te vergeten, aldus Maria.

sinterklaas op de St. Cyriacus 05 dec 2016 Ook dit jaar was sinterklaas weer op de St. Cyriacus. Hij kwam met zijn twee pieten aan met de fietstaxi. We hebben hem toegezongen en zelfs nog samen met de pieten de polonaise gedaan. Daarna had de onderbouw een spelletjescircuit en de bovenbouw gingen de prachtige surprise uitpakken. Het was een gezellige en fijne dag. Een korte sfeerimpressie, voor meer foto's zie de facebookpagina van de school. Prachtige surprises op de St. Cyriacus Ook dit jaar is er weer hard gewerkt aan de de surprises. Wat zijn ze weer mooi geworden!!! nieuw meubilair leerplein en bibliotheek Bedankt voor jullie stem  | 0,15Mb  | 0,19Mb groep 7 ontvangt leerlingen uit Horstel (Duitsland)

De groep 7 leerlingen hebben zich als ware gastheren en gastvrouwen gedragen en lieten met trots de school en schoolomgeving zien. Het samen muziek maken, samen lunchen en samen sporten maakte deze dag tot een zeer geslaagde dag. De leerlingen van groep 7 kijken met een heel goed gevoel terug op deze dag. In maart 2017 gaat groep 7 op bezoek bij de leerlingen in Horstel. Daar hebben we nu al zin in!!

 | 2,13Mb  | 2,23Mb  | 2,25Mb  | 2,18Mb  | 2,20Mb  | 2,26Mb  | 2,19Mb  | 2,31Mb  | 2,18Mb  | 2,23Mb  | 2,21Mb  | 2,24Mb  | 2,13Mb  | 2,55Mb  | 2,09Mb  | 2,34Mb  | 2,59Mb  | 2,28Mb  | 2,73Mb  | 2,27Mb  | 2,27Mb  | 1,97Mb  | 2,25Mb  | 1,75Mb  | 2,03Mb  | 2,03Mb  | 2,27Mb  | 1,95Mb  | 2,03Mb  | 1,92Mb  | 2,36Mb  | 2,13Mb  | 2,12Mb  | 2,18Mb  | 3,39Mb  | 3,53Mb  | 2,79Mb  | 2,75Mb Kinderboekenweek 2016

Schrijver Tjibbe Veldkamp heeft in de Kinderboekenweek een geweldig optreden verzorgd in zaal Kappers.

Kinderen uit de onderbouwgroepen hebben samen met veel opa's en oma's geboeid geluisterd en gekeken naar zijn verhalen!

Verhalen met prachtige prenten, veel humor, spanning en actie.

Samen met illustrator Kees de Boer maakte hij de reeks Agent en Boef.

Vooral het boek "Kom uit die kraan!" viel bij veel kinderen in de smaak!

 

Openingsfeest 2016

*Sponsorloop voor het nieuwe leerplein

*Vrijwilligers enorm bedankt voor alle hulp!

*Presentatie nieuwe leerlingenraad

*Een barbecue, een verloting, een voetbalkussen...

*Kortom... een heel geslaagd openingsfeest!

Feest juf Esther

Met elkaar hebben we gevierd dat juf Esther 25 jaar in het onderwijs werkt.

Tevens vierden we haar verjaardag, want juf Esther wordt begin augustus 50 jaar.

Op het plein hebben de kinderen haar, onder begeleiding van juf Marlous, toegezongen.

Na het "korenfestival" is ze namens alle kinderen en het bestuur verwend met cadeaus.

Juf Esther ging langs alle groepen en heeft zich laten verrassen! In elke groep mocht ze meedoen met een "groepsvormende" activiteit en kreeg ze een groepswerk gemaakt door de kinderen. Het was een feest om dit samen met haar te mogen vieren!

Dag groep 8!

Geen EK voor ons, maar deze leerlingen schoppen het ver!

Uniek... ieder op hun eigen manier!

Ouderbedankmorgen

Kinderen en leekrachten bedanken alle ouders op eigen creatieve wijze!

Schoolreis groep 3 t/m 8 Meesters en juffendag Koningsspelen 2016 22 apr 2016 De kinderen van de St. Cyriacusschool kijken samen met de kinderen van de A. Baron van Dedemschool terug op een zeer geslaagde en sportieve Koningsdag! ANWB Streetwise

Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals electro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. De vier onderdelen zijn:

Voor groep 1 en 2 ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje. 

Voor groep 3 en 4 ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje. 

Voor groep 5 en 6 ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.

Voor groep 7 en 8 ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.

Driekoningen

Driekoningen is een katholieke feestdag en wordt elk jaar op 6 januari gevierd. Met dit feest wordt de ‘Kerstkring’ van twaalf dagen afgesloten. Deze Kerstkring begint met de nachtmis op kerstavond.
De drie koningen zijn de drie Wijzen uit het kerstverhaal die geschenken aanbieden ter ere van de geboorte van het Koningskind.
In sommige landen (waaronder Spanje en Frankrijk) en provincies (Noord Brabant en Limburg) wordt Driekoningen nog steeds uitvoerig gevierd. Veel kinderen in Limburg en Brabant gaan zingend langs de deuren en halen daarmee snoepjes op.

Hoe hebben wij Driekoningen op school gevierd?
Per groep kreeg elk kind op woensdag 6 januari een stukje boterkoek (Koningskoek). In 1 stukje koek was een boon verstopt. Wie het stuk koek had met de boon erin mocht die dag de Koning (in) zijn en een beetje de baas zijn. De in totaal 5 koningskinderen mochten die dag bijvoorbeeld bepalen welk spel er met de gymles werd gespeeld, mochten de meester of juffrouw met alles helpen, of zomaar een leuk spelletje voor in de klas bedenken. Meester Ruben zorgde als een echte dienaar voor wat te drinken en wat lekkers voor de koningen tijdens de les.
Juffrouw Tamara was de gelukkige onder de leerkrachten en mocht als enige leerkracht die dag Koning(in) zijn. Zij werd getrakteerd op een heel groot stuk taart.

Proost op het nieuwe jaar! Sinterklaas 'Nieuwe' schoolregels Op vrijdagmorgen 20 november zijn in het bijzijn van alle kinderen de 5 ‘nieuwe’ schoolregels officieel onthuld. Uiteraard waren de burgemeester en zijn vrouw bij dit plechtige moment aanwezig. Voorheen had de school 10 schoolregels. Deze zijn verenigd tot 5 ‘nieuwe’ regels. Afgelopen week zijn alle regels door de leerkrachten gepresenteerd in de groepen. Marielle Reuvekamp (moeder van Teun en Suze Poppe) was de speciale gast bij de onthulling. Marielle heeft namelijk de tekeningen bij de nieuwe schoolregels gemaakt. Dat Marielle een tekentalent heeft wisten we al aangezien ze zo’n 10 jaar geleden ook haar bijdrage heeft verleend aan het tekenen van het schoollogo. We hebben haar met alle kinderen heel hartelijk bedankt voor het tekenen van de 5 nieuwe schoolregels. 4Xwijzer Allerzielen en Allerheiligen Raar Maar Waar Kinderboekenweek 2015 Schoolgids 20152016, schoolkalender 20152016, schoolplan 2015-2019 Openingsfeest

Op het voorplein van de school kwamen kinderen, ouders en leerkrachten bij elkaar voor het jaarlijkse openingsfeest.

Er werd een korte toelichting gegeven over de ‘nieuwe’ wachtplaatsen voor ouders. Door meer gebruik te maken van het voorplein, ontstaat op het Kerkplein en in de Kerkstraat een meer overzichtelijke verkeerssituatie.

Vervolgens hebben de kinderen in groepjes het spel “Zoek je suf” gespeeld… mooi om te zien hoe de oudere kinderen de jongere kinderen erbij betrokken! En na het spel… lekker smikkelen van het buffet; heerlijke hapjes gemaakt door ouders en kinderen.

Bedankt iedereen… het was een geslaagd openingsfeest!

Voetbal: groep 8 - ouders TSO

Na een sportief, fanatiek en spannend potje voetbal, gaat groep 8 trots op de foto met de medaille.

Drie ouders die zich jarenlang hebben ingezet bij de TSO worden na afloop hartelijk bedankt!!!

Ouderbedankmorgen

Het afgelopen jaar hebben we weer vaak een beroep gedaan op u als ouders.

We hadden hulp nodig bij het overblijven, ondersteuning bij het lezen, hulp bij uitstapjes, luizenpluizen, schoonmaak, ouderraad, medezeggenschapsraad, crea-middagen, sportieve activiteiten, oud ijzer actie, verkeersouders, hulp bij de moestuin en nog veel meer!

Tegen alle ouders die ons geholpen hebben zeiden de kinderen BEDANKT op de ouderbedankmorgen.

We zijn heel erg blij met alle ondersteuning die we krijgen van u, zonder dat kunnen we een heleboel activiteiten niet organiseren!

Dus ouders… ontzettend bedankt!

Bibliotheek op school Feestelijke opening schoolbibliotheek St.Cyriacusschool Op vrijdag 19 juni hebben we de bibliotheek op school feestelijk geopend. We zijn als school een samenwerking aangegaan met de bibliotheekdienst. De bibliotheek zorgt er onder andere voor dat de collectie leesboeken in de schoolbibliotheek up to date is en de school betaalt daar een vast bedrag per leerling voor. Voor deze opening had de St.Cyriacusschool een speciale gast uitgenodigd. Schrijver Hans Post verzorgde een deel van de opening op het plein en droeg zorg voor een gastles in groep 4/5 en in groep 6/7. Dit was een groot succes! De bibliotheek had er voor gezorgd dat er een collectie boeken van Hans Post op school was, zodat de kinderen als ze willen nog meer kunnen genieten van de verhalen en de boeken van de schrijver. Hans Post schrijft vooral verhalen en boeken over de natuur en over dieren. Groep 1/2 en groep 3 mochten de officiële opening van de bibliotheek in de hal van de school bijwonen. Ook ouders sloten zich hierbij aan. De ‘burgemeester en zijn vrouw’ waren natuurlijk aanwezig om de opening van de bibliotheek op school nog wat specialer te maken. De vrouw van de burgemeester mocht samen met Gijs en Roos (vertegenwoordigers van de leerlingenraad uit groep 3) het lint doorknippen met een hele speciale, dure, zilveren schaar van de burgemeester, waardoor de ‘deuren’ van de bibliotheek officieel open gingen. Vervolgens toonde de vrouw van de burgemeester haar kwaliteiten en las het boek genaamd ‘Mus’ voor van schrijver Hans Post aan de leerlingen van groep 1 / 2 en 3. Gijs en Roos mochten uit handen van de burgemeester de nieuwe bibliotheekpasjes voor groep 3 in ontvangst nemen. Nog diezelfde morgen mochten alle leerlingen, onder leiding van meester Ruben, met hun nieuw verkregen pasjes boeken lenen. Veel kinderen vonden het geweldig dat ze nu ook op school, met een ‘blieb blieb’ ding zoals de burgemeester het noemde, leuke boeken konden scannen en lenen. In de daaropvolgende week hoorden de meesters en juffrouwen al regelmatig van de kinderen of ze weer even lekker mochten vrij lezen. Een goed teken dus! Een groot deel van de jeugdcollectie van de bibliotheek staat nu in de bibliotheek van de St.Cyriacusschool, waardoor er voor de leerlingen een ruime keus is voor het lenen van boeken. Na de zomervakantie kunnen de leerlingen van de St.Cyriacusschool ook via de bibliotheek in de school hun boeken lenen die ze graag thuis willen lezen. De bibliotheek van Hoonhorst, die gehuisvest is in zaal Kappers, blijft ook bestaan en ook daar kunnen de kinderen nog steeds terecht om boeken te lenen. Hiervoor dienen de kinderen hun pas van de bibliotheek Hoonhorst te gebruiken. De bibliotheek in de St.Cyriacusschool is geopend voor de leerlingen van de school op woensdagmorgen en vrijdagmorgen aan het einde van de ochtend. Oegandees kinderkoor

Op vrijdag 29 mei bracht het Oegandees kinderkoor een bezoek aan onze school. Zij gaven muzikale workshops in de groepen 5 t/m 8 en een spetterend optreden op het plein. Wat een enthousiaste groep kinderen stond daar op ons plein te stralen!

Het Oegandees kinderkoor maakt een tournee van 2 maanden door Nederland om geld bij elkaar te zingen en te dansen voor de opbouw van hun scholen in Oeganda. Hierbij moet u onder andere denken aan dansworkshops en Djembeeworkshops.

Op het plein waren die middag ook kraampjes met Afrikaanse producten; gemaakt door Oegandese kinderen.

Fijn dat er veel mensen zijn komen kijken en dat er veel Afrikaanse spulletjes verkocht werden. Dit bezoekje zullen de kinderen niet snel vergeten!

Schoolreis groep 3, 4 en 5 naar Drouwenerzand Schoolreis groep 6, 7 en 8 naar Slagharen. Koningsspelen 2015 De kinderen van de St. Cyriacusschool kijken samen met de kinderen van de A. Baron van Dedemschool terug op een zeer geslaagde en sportieve Koningsdag. paashaas 01 apr 2015 Ook dit jaar was de paashaas de kinderen van de St. Cyriacus niet vergeten. Dit jaar dacht hij geleerd te hebben van zijn fouten van voorgaande jaren. Hij had zijn mandje met eieren gisteravond al klaar gezet op het schoolplein. Helaas was hij vergeten naar het weerbericht te luisteren. De harde wind bracht hem toch weer in de problemen, alle eieren waren weggewaaid. Maar gelukkig had hij zijn knappe hulpje bij zich die hem hielp met het oplossen van zijn probleem. En de kinderen.....die hebben goed gezocht en heel veel eieren gevonden. De paashaas weer blij en de kinderen ook want die kregen ook allemaal heerlijke chocolade eieren. Rare haren

Kinderen van de leerlingenraad (Suzan, Rick, Lisa en Roos) kwamen met een originele wedstrijd:

"Wie o wie heeft 13 maart het meest rare, bijzondere... mooiste kapsel?"

Wauw, wat was er veel te zien deze dag!

Uit iedere groep hebben zij vervolgens twee winnaars gekozen.

Niet alleen de winnaars, maar alle kinderen werden verrast met een prijsje!

Wat een geslaagde wedstrijd! De kinderen hebben al weer zin in een volgende uitdaging...

Atelier tentoonstelling VOMOL project VOMOL staat voor ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’. VOMOL is een educatieprogramma voor kinderen van groep 7&8 van basisscholen, die vaak in aanraking komen met opvallend landbouwverkeer. Handvaardigheid op de St. Cyriacusschool Prinsenspektakel

Vanaf 14.00 bent u allen van harte welkom in residentie zaal Kappers.

Prinsenspektakel | 1,37Mb OPEN HUIS

De directeur zal samen met de juffrouw Tamara belangstellende ouders en kinderen ontvangen en rondleiden en hen informeren over onderwijskundige zaken. Uiteraard is er ook volop ruimte voor het stellen van vragen.
Ouders kunnen natuurlijk ook op internet (www.cyriacus.nl) informatie over de school inwinnen. Een bezoek aan de “open dag” geeft echter een betere indruk van de sfeer en werkwijze op onze school. Graag tot dan!

Open huis

De directeur zal samen met de juffrouw Tamara (leerkracht groep 1/2) belangstellende ouders en kinderen ontvangen en rondleiden en hen informeren over onderwijskundige zaken. Uiteraard is er ook volop ruimte voor het stellen van vragen. Ouders kunnen natuurlijk ook op internet (www.cyriacus.nl) informatie over de school inwinnen. Een bezoek aan de open dag geeft echter een betere indruk van de sfeer en werkwijze op onze school. Graag tot dan!

Sport4kids Maar liefst 12 verschillende sportvereniging hebben een clinic, cursus of een instuif voor jullie georganiseerd om na schooltijd actief in beweging te blijven. Bewegen is gezond, zorgt voor mentale & fysieke weerbaarheid en vergroot sociale contacten met andere leeftijdsgenoten.
Lijkt het je leuk om één of meerdere sporten uit te proberen, zonder verplichtingen? Dat kan! Met Sports4Kids.
In de bijlage ziet je het volledige sportoverzicht. Opgeven? Heel simpel door een mailtje te sturen naar de buurtsportcoach w.vanlenthe@dalfsen.nl met je naam, groep, school en keuze activiteit. Ik bevestig dan je aanmelding.

Tot Sports4Kids!

Buurtsportcoach
William van Lenthe

Sports4kids | 4,60Mb Techniek Groep 8 heeft allerlei proefjes gedaan om stoffen te kunnen scheiden: Hoe kun je ijzer van zand scheiden? ( Magnetisme) Hoe kun je zout en zand scheiden? ( Extraheren) Hoe kun je water scheiden in waterstof en zuurstof? ( Elektrolyse) Hoe kun je een lichte stof scheiden van een zwaardere stof? (Centrifugeren) Afscheid juffrouw Tonny

De directeur van de school haalde Tonny hoogstpersoonlijk van huis op. Hij kwam aan op de Vechtdijk met een prachtig versierde tandem. Vandaaruit fietsten ze via het Maatpad, haar vaste fietsroute, naar Hoonhorst.
Bij aankomst op het schoolplein werd juffrouw Tonny een warm welkom geheten door de kinderen en ouders. Er lag zelfs een rode loper voor haar klaar.
Tijdens de feestochtend was Tonny in alle groepen te gast. De kleuters verzorgden een modeshow op muziek voor haar. De kinderen in groep 3 en 4 verrasten haar met een high tea. En uiteraard mocht juffrouw Tonny de chocolaatjes en koekjes proeven. De kinderen van groep 5 en 6 presenteerden onder muzikale begeleiding van de meester een lied voor Tonny. Bovendien was er in deze klas een echte boekenclub met als hoofdgast juffrouw Tonny. De kinderen van groep 7 en 8 keken vol bewondering naar het schilder/teken talent van juffrouw Tonny. Ze moest aan de hand van korte opdrachten op muziek een schilderij laten ontstaan. En of dat lukte!
Om 11.30 uur sloten we op het plein voor de kinderen de feestelijke morgen af. Na de overhandiging van een aantal cadeaus, werd ze luidkeels toegezongen en uiteindelijk uitgezwaaid.
Het feest voor juffrouw Tonny ging om 16.00 uur verder in de speelzaal van de school in de vorm van een informele receptie. Ook hier werd wel duidelijk dat ze een kleurrijk en dynamisch mens laten gaan. 

Dag van de duurzaamheid Bezoek aan schrijver Rob Ruggenberg Atelier is weer begonnen!! En de winnaar is..... 27 sep 2014 Voor de zomervakantie hebben we de kinderen gevraagd om een foto te laten maken van zichzelf op hun “mooiste vakantieleesplek” . Dit om het lezen in de zomervakantie een positieve stimulans te geven. Deze foto’s mochten na de vakantie meegenomen worden naar school en dat is door veel kinderen gedaan. De foto’s hebben een mooi plekje gekregen in de hal bij de achterdeur. Maar daar is het niet bij gebleven. Afgelopen week hebben een aantal kinderen van de leerlingenraad de mooiste foto uitgekozen. De winnaar is geworden Benthe uit groep 6. De reden waarom haar foto heeft gewonnen: er is op de foto goed te zien dat het vakantie was: liggend in een hangmat, zonnebril op en een lekker glaasje drinken in haar hand. Benthe heeft als prijs het boek “de school is weg” van Jacques Vriens gewonnen. leerlingenraad schooljaar 2014/2015

Roos en Gijs uit groep3, Alyke en Ruben uit groep 4, Mae en Niek uit groep 5, Lisa en Rick uit groep 6, Marlijn en Onno uit groep 7, Suzan en Kristan uit groep 8

Geoogst uit onze eigen schoolmoestuin " Nieuwe" Kippen op school. Proostend het nieuwe schooljaar in! Ouder-bedank-morgen Alle groepen lieten op theatrale, muzikale en creatieve wijze zien dat we erg dankbaar zijn voor alle hulp die we in het afgelopen schooljaar hebben gekregen van de ouders. De ouders ontvingen onder andere een 'gouden handdruk', werden in het zonnetje gezet en werden toegezongen. Bovendien zorgde groep 6/7 voor zelfgemaakte taarten en voor zelfgemaakte hapjes. Ook de meesters en juffen willen de ouders hartelijk danken voor alle hulp en inzet voor de kinderen van de St.Cyriacusschool. JUNGLE(PR)ACHTIGE meesters- en juffendag Eindejaarsviering

Het thema van de eindejaarsviering was dit jaar "Op je sterkst"

Alle kinderen hebben er samen met Pastor Lonneke een mooie eindejaarsviering van gemaakt.

Lied:

Er is altijd iets waar je goed in bent, jij bent ook een ster in deze circustent

God heeft jou zelf gemaakt, gaf jou veel talent

Laat iedereen maar zien waar je goed in bent!

Schoolreis

Dierentuin Emmen

Donderdag 8 mei stonden er 2 bussen klaar om de kinderen van groep 3 t/m 8 naar de dierentuin in Emmen te brengen.

Er was voor een ieder veel te zien, te leren, te ontdekken en te doen!

Weer een ervaring rijker...

Opening waterspeeltuin Geslaagde opening waterspeeltuin

Na een korte toespraak werd een groot hangslot van het hek gehaald waarna de kinderen de nieuwe speelplek konden betreden.  Na een kort verhaaltje over de werking van de pomp door Evert Jan Hof van Duurzaam Hoonhorst, was het Alieke Lankhorst uit groep 3 die als eerste de waterpomp bediende en het water door de houten goten liet stromen. De aanwezig kinderen vonden dat ze nu wel lang genoeg hadden gewacht en begonnen direct met spelen.

Initiatiefnemers tevreden
De totstandkoming van de waterspeelplaats is een bijzondere samenwerking tussen Café Restaurant Zaal Kappers, BSO Smurfplanet, de St. Cyriacusschool en Duurzaam Hoonhorst, waarbij de laatste partij voor de financiering heeft gezorgd. De grond voor de waterspeelplaats is ter beschikking gesteld door de eigenaren van Zaal Kappers: Jean en Karin Huitink. De BSO en school zorgen respectievelijk voor het onderhoud en de verplichte jaarlijkse keuringen. Natuurlijk zullen deze partijen er ook met veel plezier gebruik van gaan maken. Daarnaast is de waterspeelplaats ook vrij toegankelijk vanaf het aangrenzende molenterrein waar momenteel ook de laatste hand aan wordt gelegd. Tevens is er een paadje aangelegd om naar het schoolplein te kunnen lopen.

Koningsdag 2014

Koningsontbijt & Koningsspelen

Vrijdag 25 april begon de dag voor alle kinderen met een gezond ontbijt op school. De kinderen van groep 1 t/m groep 8 zaten in gemengde groepen bij elkaar te eten. Fijn te zien dat de kinderen elkaar hielpen daar waar nodig was.

Rond half 10 gingen de Koningsspelen van start. Knap hoe alle kinderen er een sportieve dag van gemaakt hebben. Tot het laatste moment gingen ze door, ze leken niet moe te krijgen. Kortom ... sportief talent daar op de St. Cyriacus!!

Paasviering Paashaas 16 apr 2014 Ook dit jaar is de paashaas de kinderen van de St. Cyriacus niet vergeten. Maar wat was hij in de war! Hij wist niet meer wat hij had verstopt en waar. Maar gelukkig had hij zijn knappe hulpje bij zich en kwam alles helemaal goed! En de kinderen.....die hebben goed gezocht en heel veel eieren gevonden. De paashaas weer blij en de kinderen ook want die kregen ook allemaal heerlijke chocolade eieren. Hörstel 2014 Dit jaar is groep 7 weer naar Duitsland, Hörstel geweest. Het was een dag vol bijzondere dingen. De busreis ging goed en gemoedelijk. Bij aankomst werden wij verwacht door onze Duitse maatjes. We werden getrakteerd op een mooie zang van een aantal dames daar. We mochten ook nog genieten van 'The Cup-song'. We gingen uiteen in groepen. De leerlingen gingen de eerste helft van de ochtend in een klaslokaal aan de gang. Hier moesten zij een blad invullen met hun maatjes. Het Engelse woord voor een dier stond er, de Duitse kinderen moesten het dier in het Duits zetten, en onze leerlingen in het Nederlands. Daarna vond er een wisseling plaats. Zij gingen figuurzagen, een leuke paashaas dit kan zitten op de hoek van de tafel. De meesters en juffen werden verwend met koffie en thee met allerlei lekkers. Daarna kregen zij een rondleiding door de Gesamtschule. Er volgde een overheerlijke lunch, de lokale moeders daar hadden zich uitslooft. We hadden volop vers fruit, pastasalades, broodjes, worst. Nog even heerlijk uitrennen op het schoolplein daar. Toen moesten we de bus in om nog een eindje rijden. We gingen een eind lopen, naar de Hurkende Vrouw. Een mooie wandeling, met prachtig weer! Een erg mooi gebied daar. Bij aankomst van de school werden we weer verwend met veel taart en andere lekkernijen. Nog even goed met onze maatjes gespeeld en toen was helaas deze mooie dag al weer voorbij. We hebben een fantastische dag gehad! Natuurlijk schoon Door het prachtige weer en de goede hulp van ouders konden de leerlingen van de groepen 7 en 8 Hoonhorst weer schoon maken. Leerlingenraad St.Cyriacusschool ontvangt leerlingenraad van de A.Baron van Dedemschool

De kinderen van de St.Cyriacusschool vertelden van alles en lieten zien waar ze als leerlingen trots op zijn. De kinderen en de juf van de A.Baron van Dedemschool waren zeer geinteresseerd. Het was een gezellige en geslaagde ontmoeting. De juf en de kinderen van de A. Baron van Dedemschool spraken uit zich heel welkom te hebben gevoeld. Ze hebben toegezegd dat ze de leerlingenraad van onze school binnenkort ook als gast op hun school uitnodigen. En dat leek de leerlingenraad van de St.Cyriacusschool een fantastisch idee!

ANWB streetwise Leerlingen van groep 1/2 hebben in de speelzaal speels het verkeer geoefend met het thema Toet toet. Groepen 3 en 4 hebben in de gymzaal gewerkt met het thema Blik en klik. de groepen 5 en 6 deden bij de Potstal de remproef Hallo auto, En de leerlingen van 7 en 8 konden testen hoe trapvaardig ze zijn op hun eigen fiets........ Mede dankzij de hulp van ouders en het prachtige weer, werd het een geslaagde dag! Schoolhandbal! Vorige week woensdag hebben de jongens en de meisjes van groep 7 en 8 schoolhandbal gehad. En wat hebben ze het goed gedaan!! Beide teams zijn tweede geworden. Het team van de jongens waren bijna eerste, maar zijn helaas tweede geworden, door het doelsaldo. Maar een kanjers in beide teams! Wij zijn trots op ze. Groep 6/7 klaar voor Carnaval!! Techniekochtend groep 6 Klik op de foto om in het fotoalbum te komen. Nieuwe planten Hallo allemaal, Wij zijn de tuinploeg: Iwan, Niels, Mike,Boris en Dion. Wij hebben in het midden van dit schooljaar gevraagd aan meester Ruben of wij de planten er uit mochten halen, want alle planten waren dood. We hadden het zand er uit gehaald. En toen hebben wij voor nieuw zand gebeld. Dat konden wij krijgen van Rob Peek. Niels en Boris hebben gebeld naar Jopie’s groene wereld. Toen hebben Niels en Boris samen met meester Ruben de planten opgehaald met de dorpsauto bij Jopie’s groene wereld. Twee dagen erna hebben wij de planten er in gezet. Wij bedanken Jopie en Rob voor de planten en de grond. Geschreven door de tuinploeg uit groep 8 Dode hoek project groep 7 en 8 Er was een man die vertelde over de dode hoek dat was interessant. Hij vertelde dat we beter moesten opletten met de vrachtauto. Hij had zelf ook een vrachtauto meegenomen een SCANIA! HELAAS GEEN DAF Het was leuk om in de vrachtauto te zitten!! We hebben ook een quiz gedaan, als je meer dan 4 vragen fout had kreeg je geen prijs en moest je de vrachtauto wassen. Gelukkig had iedereen een prijs gekregen. Het was een onderzetter voor de muis van de pc. Het was heel leuk. Klik op de foto om in het fotoalbum te komen. GESCHREVEN DOOR WESSEL EN RICK GROEP 8 Atelier De leerlingen zijn weer begonnen met een nieuwe ronde van atelier. Driekoningen Op maandag 6 januari, de eerste dag na de kerstvakantie, zijn er veel handen geschud. De leerkrachten stonden paraat om alle kinderen en de aanwezige ouders het allerbeste toe te wensen voor 2014. Voor de ouders stond er een kop koffie en thee klaar. Als katholieke school hebben we op deze dag schoolbreed aandacht besteed aan Driekoningen. Driekoningen is een christelijke feestdag die elk jaar gevierd wordt op 6 januari en waarbij men de Wijzen uit het oosten herdenkt die een opgaande ster zagen en daarop de koning der Joden gingen zoeken. Ze kwamen in Bethlehem en vonden daar Jezus, de pasgeboren Koning. Wij hebben Driekoningen gevierd middels het grote Koningsspel. Elk kind in de groep kreeg een stuk boterkoek. In 1 van de stukken koek was een bruine boon verstopt. Volgens gebruik mag het kind dat het stuk koek vindt met de bruine boon erin die dag de koning(in) zijn. In elke groep werd samen met de leerkracht bedacht wat de koning(in) die dag extra mocht. Behalve het dragen van een prachtige kroon werd er in de groepen onder andere het volgende bedacht: - De koning(in) mocht vaker kiezen waar ze die dag mee wilde spelen - De koning(in) mocht op de stoel van de juffrouw zitten - De koning(in) mocht met de gym kiezen welk spel er gespeeld werd. - De koning(in) werd letterlijk op handen gedragen door andere kinderen - De koning(in) koos dienaren uit die allerlei taken voor de koning(in) mochten/moesten uitvoeren. - De koning(in) mocht 5 minuten eerder naar buiten tijdens het speelkwartier dan de andere kinderen. - De koning(in) mocht een half uur op de computer op leerwereld - De koning mocht samen met alle jongens voor de meiden uit pauze houden en naar buiten gaan. - De koningen mochten samen op de foto. kerstviering 18 dec 2013 Op woensdag 18 december was onze kerstviering. De viering vond plaats in de kerk waar een aantal kinderen van groep 5 en 6 de kerstmusical: "Het geschenk voor het kind" opvoerden. De liedjes die alle kinderen samen het kerstkoor zongen, zorgden voor een echt kerstgevoel. Als afsluiting werd vanuit de kerk een weg vol mooie lichtjes gevolgd die eindigde op het schoolplein. Hier stonden warme / koude drankjes en heerlijke versnaperingen klaar. We kijken terug op een mooie viering. Kerstbakjes maken Klik op de afbeelding om door te gaan naar het fotoalbum. Groep 6, 7 en 8 hebben kerstbakjes gemaakt, de bakjes zijn leuk versierd, maar sommige kinderen ook. Groep 6 naar Rova Horstel 2013 Kijkdag Atelier Foto's online!! Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag 11 oktober hebben we een feestelijke afsluiting gehad van de Kinderboekenweek. Iedere groep gaf een korte presentatie, een zeer geslaagde afsluiting met erg veel publiek. Groep 1/2 hebben gezongen en gedanst, groep 3 heeft laten zien dat ze erg veel talent hebben. Groep 4 heeft een versje uitgebeeld, groep 5 heeft elfjes laten horen, groep 6/7 liet een ballendans zien en tot slot liet groep 7/8 een rap horen! Zie het fotoalbum voor de foto's! Opening zonnepanelen De aftrap vond plaats op het schoolplein middels een ren-je-rot- spel met quizvragen over zonne-energie. Het verkregen tastbare beeldscherm in de school maakt kinderen inzichtelijk in begrijpelijke taal hoeveel de school verbruikt en hoeveel de school aan energie opwekt. Na de opening op het plein gingen zes kinderen uit groep 7 en 8 de groepen in om voor te lezen uit de verhalenbundel Nog lang en gelukkig. Naar aanleidng van het verhaal spraken de juf en meester nadien verder met de kinderen over duurzaamheid. De projectwebsite www.vanzonkrijgjeenergie.nl gebruikt de school om duurzaamheid levend te houden. Crea les groep 6/7 Openingsfeest Verbouwing Klik op de foto om door te gaan naar het fotoalbum. Afscheid groep 8 Klik op de foto om door te gaan naar het fotoalbum. Afscheid juf Ilse 02 jul 2013 Klik op de foto om door te gaan naar het fotoalbum. Ouderbedankmorgen 28 jun 2013 Een gezellige drukte op de ouderbedankmorgen. De kinderen van de leerlingenraad zorgden voor koffie, thee en wat lekkers. Alle groepen verschenen ten tonele om op eigen wijze de ouders te bedanken voor al hun hulp. En of de kinderen dat goed deden. Klik op de foto om door te gaan naar het fotoalbum. Volleybaltoernooi 17 mei 2013

Op vrijdag 17 mei streden alle juffen en meesters van stichting mijnplein om de eerste plaats op het jaarlijkse volleybaltoernooi. De St. Cyriacusschool won de prijs voor de beste yell! Ook stuurden wij deze mooie foto in ... wie weet winnen we hier ook nog een mooie prijs mee. Het volleyballen zelf verliep ook zeer sportief. In de poulewedstrijden wonnen we 3 van de 4 wedstrijden. Net niet genoeg om mee te mogen spelen in de finalewedstrijden.

Atelier De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 hebben dit schooljaar voor de laatste keer atelier gehad. Koken, handwerken, techniek, mozaiek, figuurzagen en schilderen. Mede dankzij de inzet van ouders zijn er weer prachtige werkstukken gemaakt, ouders bedankt!!!!! Deze werkstukken waren vrijdagmiddag te bewonderen, veel ouders kwamen een kijkje nemen. Schoolvoetbal Woensdag 17 april deden 3 teams van de St. Cyriacusschool mee aan het schoolvoetbaltoernooi. Het gemengde team, voetbalde sportief, er werd één wedstrijd gewonnen en de andere wedstrijden verloren. De jongens wonnen alle wedstijden en het meisjesteam won er drie, één wedstrijd ging in de laatste minuut nog verloren. Het jongens en meisjesteam zijn door naar de finale op 26 april. Zie ook uitzending gemist TV Jeugdjournaal d.d.19 april, het gemengde team is op TV!!! Meesters- en juffendag 16 apr 2013

Op 16 april hebben we de verjaardagen van alle meesters en juffen gevierd. Het thema was "Oranje boven!" 's Morgens op het plein hebben alle kinderen de meesters en juffen toegezongen met een mooi verjaardagslied en de ouderraad bood het team - namens alle ouders en kinderen - een mooi cadeau aan: een nieuwe klok voor in de teamkamer. Dank je wel, ouders en kinderen!

 

Vervolgens waren er twee workshoprondes waarin de kinderen op creatieve manier aan de slag gingen met ons koninklijke thema. Alle mooie kunstwerken hangen nu in de school om bewonderd te worden. Na de pauze werd het feestprogramma vervolgd in alle klassen. Bij de workshop muziek was het lied "Nederland heeft iets te vieren" ingestudeerd. Als afsluiting van de gezellige morgen hebben we dit lied met z'n allen gezongen. Een deel van het lied is op onderstaand filmpje te horen. Foto's van deze feestelijke dag zijn in het fotoalbum te vinden.

Open huis

Op dinsdag 12 februari a.s. is er open huis op de St. Cyriacus. Ouders / verzorgers die zich oriënteren op een (nieuwe) school voor hun kind(eren) zijn op 12 februari om 8.30 uur van harte welkom voor meer informatie over onze school en om de sfeer te proeven! Tot dan!

Atelier 25 jan 2013

De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 hebben - mede dankzij de hulp van ouders - weer enthousiast kunnen schilderen, mozaïeken, figuurzagen, koken, handwerken en bezig zijn met techniek. Zie fotoalbum!

Winterpret op de St. Cyriacus 15 jan 2013

In de afgelopen week mochten we op school genieten van een witte wereld. Sneeuwballen gooien op het veldje achter de school en sneeuw vegen op het schoolplein. Zie fotoalbum!

Kippen nieuws 12 jan 2013

Emma en Ruth uit groep 8 verzorgen al het gehele jaar trouw de kippen op de St.Cyriacusschool. 21 eieren werden door de meiden geraapt vlak na de kerstvakantie.

 

Debby van Keulen overhandigd namens de leerlingenraad de eerste eieren die door de "Cyriacuskippen" zijn gelegd aan diervoerder Fakkert. Aangezien zij "de kippen" op de St.Cyriacusschool sponsoren leek het ook de leerlingenraad een goed idee om op deze manier te vertellen dat die bijdrage wordt gewaardeerd.

 

Emma van Nieuwenhuizen en Ruth Diepman, de groep 8 meiden die al het gehele jaar de kippen verzorgen, krijgen namens de leerlingenraad van de school de eerste eieren aangeboden. De leerlingenraad stemde in met het idee, om naast diervoerder Fakkert, ook de meiden de allereerst gelegde eieren door onze "Cyriacuskippen" aan te bieden. Eet smakelijk meiden!

Schoolwebsite in een nieuw jasje 01 jan 2013

Enige tijd geleden heeft Mark Toonen aangeboden om de website van onze school in een nieuw jasje te steken. Wij hebben aangegeven wat onze wensen zijn en Mark is daarmee aan de slag gegaan. Het resultaat is een eigentijdse website. We willen Mark dan ook heel hartelijk bedanken voor zijn bijdrage!!

De website is nog niet geheel gevuld met de meest actuele informatie, maar hier wordt op dit moment hard aan gewerkt. Voor het team volgt nog enige uitleg hoe zij informatie op de website kunnen zetten. Zodra zij weten hoe ze aan de slag kunnen met de nieuwe website mag u op de groepspagina’s ook weer geregeld nieuwe informatie verwachten.

Nieuw is dat u op de homepage direct de laatste nieuwtjes kunt lezen. Foto’s van activiteiten treft u weer in het Fotoalbum aan. Verder is het handig om te weten dat onder de button “Voor ouders” Nieuwsflitsen, schoolkalender, schoolgids en schoolplan te vinden zijn.

Kerstviering 19 dec 2012

Op woensdag 19 december was onze kerstviering. De viering begon in de kerk met het kerstverhaal en mooie kerstliederen. Vervolgens volgden we de ster naar de kerststal. De kleuters gingen met de huifkar en de groepen 3 tot en met 8 wandelden de ster achterna. Bij de kerststal aangekomen konden we het kindje Jezus bewonderen en was er chocolademelk en glühwein. Een heel sfeervolle kerstviering! Zie fotoalbum.

Rommelpieten 27 nov 2012

Wat een rommel ... vannacht zijn de Rommelpieten op school geweest. Ze hebben eieren gezocht in het kippenhok, maar konden deze helaas niet vinden. Gelukkig hadden ze ook nog iets lekker meegebracht voor alle kinderen! Zie fotoalbum.

Scharrelkippen 20 sep 2012 Inmiddels scharrelen de kippen er vrolijk op los en ze hebben het volgens mij prima naar hun zin. Emma en Ruth uit groep 8 hebben de verzorging van de kippen op zich genomen. En ze vinden het leuk! Nu nog even geduld hebben tot ze echt eieren gaan leggen. Beloofde kippen zijn bezorgd 07 sep 2012

Op vrijdag 7 september is staatssecretaris Atsma, tezamen met een delegatie, voor de tweede keer op bezoek geweest op de St.Cyriacusschool. In februari 2011 was hij o.a. uitgenodigd voor het openen van de zonnepanelen op het dak van de school. In gesprek met de leerlingenraad kwam toentertijd ter sprake dat ze graag een kippenhok met kippen op school wensten. De staatssecretaris beloofde de kippen mee te nemen als hij weer een keer in Hoonhorst aan zou komen. Dat was dus vandaag. Hij bracht vier prachtige raskippen mee.

Daarnaast werd ook nog ingezoomd op de duurzaamheidplannen van de school. In samenwerking met stichting duurzaam Hoonhorst is er een plan voor aanpak van de St.Cyriacusschool gemaakt t.b.v. energiebesparende maatregelen en opwekking van duurzame energie. Ook de gemeente Dalfsen is hierbij betrokken en heeft inmiddels groen licht gegeven voor de plannen. De Heer Atsma kreeg o.l.v. Ramon van Keulen, Rob Strik en Cindy de Ruiter (leerlingenraad) ook nog een rondleiding door de schoolmoestuin. Tevens lieten de kinderen zien wat er deze week nog is geoogst. O.a. heerlijke bieten, en zomerwortelen. Voor wie nog wat bieten wil, kom gerust! Marijke van Keulen is deze week samen met kinderen erg druk geweest om de moestuin, na de zomervakantie, weer op orde te brengen. En of dat is gelukt! Marijke, reuze bedankt!

Openingsviering "We gaan er samen voor!" 11 sep 2012 Het nieuwe schooljaar 2012 / 2013 staat voor de deur. Vanmorgen hebben we dit samen met pastor Lonneke, de kinderen, leerkrachten, ouders en andere belangstellenden in de kerk gevierd. Iedere groep had iets voorbereid om te laten zien dat ze er samen voor gaan dit schooljaar. Aan het einde van de viering kregen alle groepen een groepskaars mee. "We vragen aan God of hij met deze lichtjes mee wil gaan de klassen in en of Hij ons wil helpen om er samen een mooi schooljaar van te maken." Openingsfeest 11 sep 2012

Traditiegetrouw vieren wij samen met de kinderen, leerkrachten en ouders de opening van een nieuw schooljaar.
Dit jaar begon het festijn met een sponsorloop. Met de opbrengst van de sponsorloop wil de St.Cyriacusschool, in samenwerking met de ouderraad en de tussenschoolseopvang, een nieuw tuinhuis creëren, zodat al het speelgoed voor het overblijven en het tuingereedschap e.d. goed en netjes gestald kunnen worden.
De kinderen waren me een potje fanatiek met de sponsorloop. En dan te bedenken dat er van de kinderen gevraagd werd zo veel mogelijk rondjes te rennen in maar liefst 25 minuten. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 liepen een wat kleinere ronde dan de kinderen van de groepen 5 t/m 8. Het grote grasveld bij de gymzaal leende zich uitstekend voor deze activiteit. Voor het publiek was er gratis koffie en thee en het weer was ons goed gezind. Binnenkort wordt de opbrengst geteld en bekend gemaakt. De kinderen hebben in ieder geval enorm hun best gedaan. DANK JULLIE WEL KINDEREN VAN DE ST.CYRIACUSSCHOOL VOOR JULLIE GEWELDIGE INZET TIJDENS DE SPONSORLOOP EN VOOR HET ZOEKEN VAN SPONSOREN. DE SPONSOREN WILLEN WE HARTELIJK DANKEN VOOR HUN FINANCIELE BIJDRAGE.
Direct na de sponsorloop, rond 19.15 uur, werd het traditionele feestbuffet buffet geopend. En mmmmmmmm wat zagen al die lekkernijen er heerlijk uit en wat smaakte het goed! Het team wil alle ouders bedanken die hun steentje hebben bijgedragen aan dit buffet. Een geweldige traditie!
Voor de foto's van dit openingsfeest verwijs ik u naar het fotoalbum.

Bezoek Sinterklaas 05 dec 2012 Op woensdag 5 december heeft Sinterklaas met drie van zijn pieten onze school bezocht. Eerste schooldag 03 sep 2012

Vandaag was het eindelijk zover! De eerste schooldag van een nieuw schooljaar voor de kinderen van de St.Cyriacusschool.
Net als vorig jaar stond ook de start van dit schooljaar in het teken van groepsvorming. Na een korte centrale opening door meester Ruben werd er op het schoolplein gestart door de verschillende groepen met een groepsvormend spel. Voor de ouders stond er uiteraard een kopje koffie en thee klaar Groepsvorming krijgt de eerste twee dagen een vervolg in de klassen. De leerkrachten hebben een aangepast rooster opgesteld voor de eerste twee dagen waarin groepsvormende spelletjes en activiteiten centraal staan. Na deze twee dagen stopt groepsvorming uiteraard niet. Groepsvorming is schoolbreed ingepland op een drietal momenten in dit schooljaar.
Namens alle juffen en meesters wensen we alle kinderen op de St.Cyriacusschool een plezierig en leerzaam schooljaar toe!
Voor enkele foto's van de groepsvormende spelletjes op het schoolplein verwijs ik u naar het fotoalbum.