tijdlijn berichten

Reptielenworkshop

Jaaa eindelijk hadden we de reptielenworkshop op school. In november hadden we ons thema: “reptielen”, maar vanwege de Corona mocht het toen niet doorgaan. Maar wat in het vat zit….. Vandaag kwam Yannes met een Luipaardgekko, Kolenbranderschildpad, Sporenschildpad, Baardagaam en een Koningspython. We hebben veel geleerd en veel angsten overwonnen. Ook de juffen…..😉

Afsluiting ‘lezen is scoren’

Wij hebben als groep de afgelopen weken meegedaan aan het leesbevorderingsproject ‘lezen is scoren’. ⚽️🏀🥎🎾 We zijn de strijd aangegaan met de bibliotheek en de Buurtsportcoach. Doel: meer dan 350 boeken lezen in 6 weken. 📚
We hebben meer dan 350 boeken gelezen en dus hebben we de challange gewonnen. 👏🏻💪🏻
Beloning: een middag lasergamen en levend stratego met in de pauze een krentenbol en een appel. Dit was in één woord GENIETEN!! 🤩🤩🤩

eieren zoeken

Donderdag 14 april kwam 's middags de paashaas met zijn assistenten langs. Ze hadden te enthousiast op het plein gespeeld en alle eieren waren uit hun mand gevallen. De kinderen van groep 1/2 en groep 3/4 mochten helpen om ze weer op te zoeken. Dat wilden de kinderen natuurlijk graag doen. Daarna werden de eitjes eerlijk verdeeld over de kinderen van de hele school. (Heel eerlijk gezegd, leken die paashazen wel erg op leerlingen uit groep 7/8 en wist groep 5/6 wel erg goed waar de nog niet gevonden eitjes lagen...... 😉)

Witte Donderdagviering

Donderdagochtend 14 april hebben we in de kerk onze Witte Donderdagviering gehouden. Natuurlijk werd het paasverhaal verteld. Groep 5/6 deed dat, begeleid door platen. Er werd natuurlijk ook gezongen en er was een gebed. Een mooie viering, waarbij kinderen, ouders en leerkrachten samen stilstonden bij deze belangrijke dag. We zijn blij dat we te gast mochten zijn in de kerk.

juffen- en meestersdag

Woensdag 13 april was er het juffen- en meestersfeest. Er werd gezongen en er was natuurlijk een cadeau van alle kinderen. Veel kinderen waren kleurig gekleed in verband met het thema van de dag, namelijk papegaaien. De voorstelling "De wraak van Lorre" ging over papegaai, die opera kon zingen. De hoofdrolspeler en de vijf muzikanten konden de kinderen van jong tot oud boeien. Aan het eind mocht vijf kinderen helpen om de boef een koekje van eigen deeg te geven (de wraak). In gemixte groepen kregen de kinderen de opdracht om een fruitpapegaai te maken. Deze mocht daarna natuurlijk heerlijk opgesmikkeld worden. Er waren nog spelletjes en knutselopdrachten in de groepen en een laatste traktatie. Een geslaagde feestdag!

De Biebboys (boekenkring)

Vandaag was het weer tijd voor de boekenkring. Iedere keer mogen andere kinderen iets doen aan bijv. boekpromotie. Vandaag had ik (juf Sanne) ook een onderdeel tijdens de boekenkring namelijk: de Biebboys! Het ging over theaterlezen. Erg leuk, we hebben heerlijk buiten gelezen.

Project buitenwerkplek

De leerlingenraad heeft dit jaar een plan gemaakt voor de binnentuin (de voormalige woonplek van de kippen). Het moet een buitenwerkplek worden. Op maandag 11 en dinsdag 12 april was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Opruimen, snoeien, straatwerk opnieuw leggen, ophogen met zand en het gekochte kunstgras uitrollen. Er is hard gewerkt! Als de door de leerlingen uitgezochte tafel en bankjes geleverd worden kunnen de puntjes op de i gezet worden. Mooi hoe het talent weer zichtbaar was bij deze klus 🙂👍🏻

Feestdag groep 3 en 4

Wat was het vandaag een gezellige dag. Voor de pauze was het een speciaal moment voor groep 3. Zij hadden het letterfeest omdat zij alle letters nu kennen. Samen met groep 4 hebben we er een leuk moment van gemaakt. We hebben op het plein een letterspeurtocht gedaan. In groepjes van 2 kinderen gingen zij op zoek naar letters. De gevonden letters moesten zij noteren op een blad en vormden samen de zin: “leren lezen is een feestje!”Daarna hebben alle kinderen een cakeje versierd met letters. En groep 3 kreeg het echte letterdiploma en een verrassing. Na de pauze hebben we met de andere groepen carnaval gevierd ( zie voor die foto’s het eerdere bericht).

Carnaval 2022 🥳

Samen met jeugdprins Herman de 1e hebben we er een mooi feestje van gemaakt vanmorgen. 🎉🎊Gelukkig konden we Carnaval gezellig met de hele school samen vieren. 🤩🥳🎉🎊

Trashpacker

De groepen 5 t/m 8 hebben een gastles gehad van trashpacker Tijmen Sissing.

Hij vertelde over zijn reizen, wat hij tegen komt aan plastic in de natuur en wat de gevolgen zijn van al dat plastic afval.

Groep 5/6 heeft vanmiddag al afval opgeruimd.

Groep 7/8 gaat dit doen met de week van “Natuurlijk schoon”

Tijmen sloot de les af met een fantastische rap!

atelier

Een paar keer per jaar hebben we atelier-middag. De groepen 5 t/m 8 gingen deze keer koken, aan de slag met techniek, handwerken of gipsen maskers maken. Leuke, gezellige en leerzame activiteiten.

Kerstontbijt en -viering

Vrijdag 17 december hebben alle kinderen gezamenlijk ontbeten. Twee kinderen sloten digitaal aan. Zij hadden ook een croissant gekregen. Alle klassen zagen er sfeervol uit met lampjes en kaarsjes. Na of tijdens het ontbijt werd het kerstverhaal verteld en natuurlijk werd er ook gezongen. Fijn dat we zo toch nog samen Kerst konden vieren. Voor iedereen een fijne (vervroegde) kerstvakantie!

fietscontrole

Vrijdag 10 december zijn de fietsen gecontroleerd door jeugdagent Helen Rienties en Kristian Dekker (verkeersouder). De fietsen die in orde waren kregen een OK-sticker. Het is belangrijk dat kinderen op een veilige fiets rijden. Ook de verlichting werd gecontroleerd. Extra belangrijk in deze donkere dagen!

Sint en piet op school

Vandaag kwamen Sint en Piet weer langs bij ons op school. Geen grote intocht dit jaar, maar elke klas mocht om de beurt langskomen bij de Sint. Een aantal kinderen was helaas te ziek maar kon digitaal aansluiten. Sint had allerlei informatie in zijn grote boek staan. Het was een geslaagde ochtend met cadeaus, grapjes van Piet, surprises en heel veel pepernoten. We vonden het fijn dat Sint er was. Bedankt Sint en Piet en tot volgend jaar!

atelier

Een aantal keer per jaar hebben we op vrijdagmiddag atelier. Met hulp van ouders zijn er diverse activiteiten voor de bovenbouw. Naast koken, techniek en handwerken werd er ook gewerkt met gips deze keer!

knolselderij-soep

Woensdag 3 november heeft de leerlingenraad in restaurant de Sukerieje zelf soep gemaakt. De leerlingen moesten de knollen wassen en snijden. Voor de garnituur moesten bonen en champignons gesneden. Er werd een dip met bieslook gemaakt voor bij het brood. En tussendoor moesten 150 tassen gevouwen en gevuld worden. Een hele klus, maar ook erg leuk en leerzaam. De leerlingen hebben ook een kookinstructie-video opgenomen deze ochtend. Aan het eind van de ochtend moest de bestelde soep nog afgerekend en uitgedeeld. Ook dat deden de leerlingen zelf. De opbrengst van deze actie gebruiken we voor ons schoolplein. We bedanken het restaurant, de kinderen en iedereen die soep heeft besteld! Eet smakelijk!

kinderen koken voor het groene schoolplein!

De St. Cyriacusschool heeft een leuke, lekkere en gezonde actie voor het groene schoolplein.

Samen met het restaurant de Sukerieje gaan kinderen van de leerlingenraad in de restaurantkeuken aan de slag om kooktassen te maken.

We maken soep van knolselderij met vadouvan (een geheim kruidenmengsel) en gebakken paddenstoeltjes met fijngesneden snijbonen. Eventueel wat uitgebakken spek daarbij. Daarnaast een broodje per persoon met een kruidendip.

Hier kunnen zeker 5 personen van eten.

Op woensdag 3 november kunt u vanaf 12.15 uur bij de school de bestelde soep ophalen. We vragen minimaal € 7,50 per liter. Meer mag natuurlijk altijd, want dan kunnen we ons schoolplein nog leuker maken!

U kunt via deze link de soep bestellen (voor maandag 1 november!)

Via foto’s en een filmpje krijgt u van de kinderen en de chef tips hoe u de soep thuis kunt serveren.

N.B. De soep is glutenvrij, de broodjes niet.

beroepenmarkt

In het kader van Kinderboekenweek met het thema ‘Worden wat je wil” was er vandaag een beroepenmarkt.

Het was een indrukwekkende ochtend. Kinderen konden hun bloeddruk meten, viool spelen en in echte brandweer, ambulance en politieauto kijken.

We bedanken alle ouders voor hun inzet!

Iedereen heeft ervan genoten.

klassenshow gr. 5-6

Woensdag 6 oktober hebben we met de hele school genoten van de klassenshow van groep 5-6. Natuurlijk ging het in deze kinderboekenweek ook over boeken en lezen. Het toneel van de boekenbus met bandenpech werd in het zelfgemaakte decor gespeeld. Er was ook muziek: het liedje "De wielen van de bus" werd met diverse instrumenten gespeeld. Het was ook heel fijn dat er eindelijk weer ouders bij konden zijn. We kijken terug op een mooie show!

kinderboekenweek

Woensdagochtend 6 oktober hebben we de kinderboekenweek geopend. Het thema is dit jaar "Worden wat je wil". Alle leerkrachten waren verkleed als iemand met een ander beroep. Nadat de kinderen dit geraden hadden was het tijd voor de uitreiking van de zomerleeswedstrijd. De foto van Noor en Ties was door de leerlingenraad gekozen als leukste foto van de opdracht "Maak een foto van een voorleesmoment". De prijs was een boekenbon. Later deze week is er nog een leesalarm-dag ingepland en volgende week is er een beroepenmarkt. We maken er een gezellige leesweek van!

juf Miranda 25 jaar in het onderwijs

Woensdag 15 september vierden we het jubileum van juf Miranda. We hebben haar voor school opgewacht en ze mocht over de loper. Natuurlijk werd ze toegezongen en kreeg ze een cadeau van alle kinderen en ouders. Daarna ging ze in elke klas langs voor een high tea. Bij de thee werd er natuurlijk gekletst, getrakteerd en herinneringen opgehaald. Er was ook tijd voor een spelletje in sommige groepen. Aan het eind van de ochtend was ze in haar "eigen groep" om daar gezellig af te sluiten. Juf Miranda heeft genoten van de ochtend, maar ook de kinderen hebben een leuke ochtend gehad. Nogmaals gefeliciteerd juf Miranda!

openingsviering

Dinsdag 7 september hebben we het schooljaar gezamenlijk geopend in de kerk. Het thema was "Een duurzaam begin!" Natuurlijk werd er gezongen en was er een verhaal en gebeden. Alle groepen deden een presentatie en de groepskaarsen werden aangestoken. We hebben uitgesproken en laten zien hoe we er dit jaar een fijn schooljaar van willen maken voor iedereen!

leerlingenraad

Vrijdag 3 september is de nieuwe leerlingenraad gekozen. Eerst werd de oude leerlingenraad bedankt voor hun inzet. Vanaf groep 3 zitten er twee leerlingen per groep in de leerlingenraad. Ze mogen meedenken over schoolontwikkelingen en zelf ook punten op de agenda zetten. Suze, Jayden, Sterre, Jurre, Fieke, Sylvain, Mike, Liv, Maud, Herman, Arne en Thijs zitten dit schooljaar in de leerlingenraad. Het eerste vergaderpunt was bepalen op welke plek de foto gemaakt moest worden.

Vandaag zijn 3 leerlingen samen met meester Eric naar Flappus dierenopvangcentrum geweest. Daar worden dieren tijdelijk verzorgd tot ze een goed nieuw huis hebben gevonden Vier kleine krielkippen hebben we meegenomen naar school. Daar werden ze onder grote belangstelling in onze ren gezet. Ze leken zich al snel thuis te voelen gelukkig!

moestuin

Gisteren was er voor iedereen die het wilde een stukje komkommer uit de schooltuin bij de lunch. 

Geplukt en gesneden door Jesse en Vivienne. 

Fijne vakantie!
Bekendmaking opbrengst flessenactie!

Vandaag is bekend gemaakt hoeveel geld alle toppers van groep 3/4 (kinderen en hun ouders) hebben opgehaald met hun flessenactie! Wauw…… kippenvel over het hele lichaam. Maar liefst € 1377,95 is er opgehaald voor het Ronald Mc Donaldhuis in Zwolle. Wij zijn super trots op jullie!

sponsorloop

Vrijdag 25 juni hebben alle groepen enthousiast hun rondjes gelopen voor de sponsorloop. De leerlingenraad had het plein versierd, voor muziek gezorgd en de verschillende routes voor elke groep uitgezet. De leerlingenraad heeft ook de foto's gemaakt van het festijn. Er mochten ook ouders komen kijken en aanmoedigen. De opbrengst voor ons nieuwe groenere schoolplein lijkt een mooie te worden. Die zullen we volgende week bekend maken...... We zijn in ieder geval heel trots op de kinderen en blij met alle bijdrages!

Op reis naar leesland

Gisteren hadden wij online bezoek van Ada onze leesconsulent van de bieb. In groep 3/4 van alle Dalfser scholen wordt het vakantielezen gestimuleerd met het project “Leesland”. De kinderen worden uitgedaagd om zo veel mogelijk boeken te lezen en na het lezen te kijken in welk land het boek hoort (genre) en mogen dan een sticker in het desbetreffende land plakken. Zo kunnen ze kiezen uit: Avonturenland, Sportmanië, Dierenrijk, Lachland, Griezelkust en Sprookjeseilanden. Dit project past heel mooi bij ons VierKeerWijzer thema: “hallo wereld”. De kinderen zijn razend enthousiast om te gaan lezen.

schoolfeest

Het schoolfeest op woensdag 2 juni was een top-dag. Volop springen, glijden, rennen en genieten van de zon! En als je dan ook nog meloen, chips, patat en ijs krijgt kan deze dag helemaal niet meer stuk.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT