tijdlijn berichten

Voorlezen📚🤩

Er hing gisteren een fijne leessfeer in het achterste gedeelte van de school🤩. Groep 7 mocht de leerlingen van groep 2 voorlezen📕. Beide groepen vinden het voor herhaling vatbaar👏🏻. De juffen gaan daarom snel een nieuwe datum prikken📍.

Les met robots

Vandaag kreeg groep 3/4 een les over robots en gedichten. We hebben met kleine robots gewerkt en geleerd hoe je een robot kunt programmeren🤖. De les was ook nog eens gekoppeld aan gedichten, wat mooi aansluit bij ons thema: kunst!

Schoolreisje Hellendoorn

We kunnen terugkijken op een heerlijk schoolreisje. Foto’s zeggen meer dan woorden! Dus bij deze een foto spam 😉. We willen de ouders van or die dit geregeld hebben en alle hulpouders van vandaag enorm bedanken! Het was top.

NK Schoolhandbal

Het jongensteam van St. Cyriacus heeft aan het NK handbalscholierentoernooi meegedaan. 🤾

Super knap dat ze zich hiervoor hebben gekwalificeerd ! 🔝👌🏻

Ze hebben 2 van de 5 wedstrijden gewonnen! 🙌🏻

Heel goed gespeeld! 👍🏻💪🏻

De jongens kregen een vaantje als herinnering en een prachtige beker van de ouderraad.🏆


paashaas op school

Donderdagmiddag 28 maart waren er ineens 3 paashazen op school! Ze kwamen een aantal kinderen wel heel bekend voor...... Tijdens het spelen waren ze hun eieren kwijtgeraakt. Gelukkig wilden de kinderen graag helpen met zoeken. Als dank voor de hulp kregen ze allemaal eitjes en een chocoladelolly. Een leuke activiteit waarbij groep 8 de hazen leverde, groep 5/6 hielp bij het verstoppen en de ouderraad de chocola leverde. Plezier voor iedereen. Fijn paasweekend!

Vogelnestkastjes maken

Vandaag hebben we met dank aan en medewerking van de vogelnestgroep Dalfsen-Hoonhorst nestkastjes gemaakt . 🦅

Fijn buiten praktisch aan de slag 😊

Carnvalsfeest

Dinsdag 13 februari was het Cyriacus-carnavalsfeest. Prins Huub en zijn adjudanten Mart en Thomas zorgden voor een gezellige positieve ochtend. Zij kondigden de optredens aan en gaven veel complimenten voor de leuke dansjes en out-fits. En dat was helemaal terecht! Natuurlijk waren er ook meerdere polonaises. Een gezellige ochtend.

atelier

De tweede ronde van het atelier was weer een succes. Koken, techniek, gipsen en haken stonden op het programma. Samen met hulp van ouders konden de kinderen twee weken achter elkaar aan de opdrachten werken.

VOMOL

Vandaag is groep 7/8 naar Loonbedrijf Lindeboom geweest voor het Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer project. In de praktijk ervaren wat de gevaren zijn in het verkeer.

Meerdere foto’s worden toegevoegd.

weer sneeuwpret!

Ook vandaag was het weer genieten van de sneeuw en de meegebrachte sleetjes. De ontstane ijsglijbaan op de bult was favoriet!

kerst op school

Donderdagavond 21 december ontving een orkest en koortje kinderen en ouders op onze school. Iedereen had hapjes meegenomen. Terwijl de kinderen in de sfeervolle klassen samen aten, kregen de ouders in de speelzaal soep van de ouderraad. Na het eten, drinken en bijkletsen zongen de kinderen kerstliedjes. Terwijl de ouders langs de kant stonden kwamen de kinderen in optocht voorbij. We kijken terug op een gezellige avond en wensen iedereen fijne feestdagen!

Sint op school

Vrijdag 1 december leek er even een probleem te zijn. Twee pieten kwamen met een busje op school. Maar ze hadden Sint dus vergeten.... Gelukkig kwam het allemaal goed en kregen alle kinderen Sint volop aandacht van de Sint en pepernoten van de pieten. Natuurlijk waren er ook cadeautjes en surprises. En vooral veel lol en gezelligheid! Bedankt voor het bezoek aan onze school en tot volgend jaar Sint!


rommelpiet

Ondanks berichten dat de pieten niet aan het werk zijn, is er toch een rommelpiet bij ons op school geweest. De kinderen waren verrast en gingen daarna vlot aan het opruimen. Gelukkig waren er ook pepernoten achtergelaten......

afsluiting kinderboekenweek

(Voor)leesalarmen, stapels nieuwe boeken in de bieb..... Er was de afgelopen week al van alles te beleven rondom lezen. Vrijdag 13 oktober kwam de hele school samen in de bieb om de kinderboekenweek samen af te sluiten. Kinderen vertelden welke (nieuwe) boeken ze tipten aan de andere kinderen. Dit was ook het moment om de winnaar van de (zomer)vakantieleeswedstrijd bekend te maken. De leerlingenraad had Mila aangewezen. Zij zat op wel een heel bijzondere plek: bovenop een rots! Mila kreeg een boekenbon om zelf een boek uit te kiezen. Tot slot hebben we met zijn allen de nieuw ingerichte bieb met al die nieuwe boeken een applaus gegeven. Dat applaus was ook voor al het werk, dat er achter de schermen is verricht (zelf partners van collega's hebben geholpen!). En zoals onze leescoördinator juf Monique vandaag ook zei: het lezen stopt niet na de kinderboekenweek. Dat gaat wat ons betreft altijd door.

jubileum-inloop

Zaterdag 30 september was er ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan de jubileum-inloop. Direct vanaf 10 uur was het al druk. Leerlingen, die nog maar enkele jaren van school waren, maar ook leerlingen waar het 70 jaar geleden was, dat ze de school bezochten, waren er. Er was genoeg te zien en bij te praten onder het genot van een kopje koffie. De oude absentielijsten waren ook een bron van herkenning en verhalen. Erg leuk!


Oud-Hollandse ochtend

Vrijdagochtend 29 september was het een bijzondere dag. Eerst al genieten van de ouderwetse kleding, die (bijna) iedereen aan had. Er werden spelletjes van vroeger gedaan en kinderen oefenden nog een keer de dans voor het feest later op de dag met ouders. Na de ochtendpauze was er een circuit met Oud-Hollandse spelletjes. De bibberspiraal, gatenkaas en sjoelen waren wel favoriet. Maar ook zaklopen, stelt lopen, ringwerpen en blikgooien zijn altijd leuk om te doen of naar te kijken. Een leuke en gezellige ochtend!

N.B. Er worden nog foto's aan dit bericht toegevoegd door collega's!

openingsviering

Dinsdag 26 september was de viering van de St. Cyriacusschool met het thema "100 jaar talent" in de kerk van Hoonhorst. Marga Kleinovermeen ging voor in deze viering, die bol stond van het talent. Alle groepen lieten iets zien, of horen over hun talent, door middel van onder andere een versje, rap of confetti-stippen. Natuurlijk werd er samen gezongen en het bijbelverhaal over de talenten werd verteld. Talenten waren het geld van vroeger. De moraal was, dat je je talenten moet inzetten en laten groeien. In de viering werden ook de groepskaarsen aangestoken, die in de klas branden bij heugelijke en verdrietige momenten. Het was een mooie viering, waar de talenten zichtbaar waren.

Opening jubileumweek

Eindelijk is het zover: de feestweek is van start gegaan! 🥳 100 jaar Cyriacusschool. Het was een leuke ochtend met voor iedere groep een super leuke dansworkshop. De dans van iedere groep is vrijdagavond te zien tijdens het schoolfeest.

Er waren ook bijzondere gasten aanwezig tijdens de opening op het schoolplein. De wethouder heeft ons een fijne week gewenst en van Maarten Bauer (mijnplein) kregen we zelfs een cadeau: gloednieuwe boeken!

Onze eigen goochelaar Finn heeft de jubileumboeken tevoorschijn getoverd samen met meester Eric. We gaan er een fantastische week van maken!!


Soep maken op open vuur 🔥

Na de zomervakantie is er super veel geoogst uit de schoolmoestuin. De ouders die de moestuin verzorgen kwamen met het geweldige idee om hier soep van te maken. Zo gezegd, zo gedaan! Wat een heerlijke ochtend!

Wat een super goede koks hebben wij in de klas! 👩‍🍳👨‍🍳 Groenten snijden, kruiden snijden, vuur maken, kruidenboter maken, broodjes roosteren en uiteindelijk natuurlijk een heerlijke soep proeven!

Helemaal passend bij ons VierKeerWijzer thema ‘toen en nu’.

We willen de ouders die ons geholpen hebben nogmaals onwijs bedanken. Zonder jullie was dit niet zo’n groot succes!! Marcel, Ellen, Fleur en Daniëlle groot applaus voor jullie! 👏🏻

leerlingenraad

Maandag 11 september werd de oude leerlingenraad bedankt voor hun inzet vorig jaar. Zij mochten de nieuwe leerlingen bekend maken, die dit jaar mogen meedenken en doen in de schoolorganisatie. Dat zijn Eva, Sven, Sam, Bram, Dylan, Nick, Claudy, Luna, Noortje, Isa, Vinyaro, Anna geworden. Meester Eric (de directeur) zal hun betrekken bij zaken, die spelen in de school. Maar zij mogen ook zelf ideeën inbrengen. Het eerste vergaderpunt kwamen ze gelukkig snel uit: waar maken we de groepsfoto? Dat is op bijf de graffiti in het fietsenhok geworden. De leerlingen hebben er veel zin in!

jubileum inloop 30 september

Zaterdag 30 van 10.00-14.00 uur is de jubileuminloop.

Er is koffie/thee en natuurlijk is de school open. We zullen materiaal van onze zolder exposeren en werk van de huidige leerlingen.

Ons jubileummagazine is dan uitgekomen en verkrijgbaar voor belangstellenden.

We vragen mensen om elkaar op de hoogte brengen, bijvoorbeeld via sociale media, zodat iedereen die wil komen op de hoogte is.

fijne vakantie!

Vrijdag 21 juli was de laatste dag voor de zomervakantie. Alles is opgeruimd en schoongemaakt. Tijd voor een lekker vakantie-ijsje! We wensen iedereen een fijne zomer en denken nog even niet aan het begin van het volgende schooljaar..... Geniet ervan!

N.B. Er worden mogelijk later vandaag nog een aantal foto's toegevoegd aan dit bericht of u ziet ze in een ander bericht :-)


opbrengst goede doelen actie

Donderdag 29 juni werd de opbrengst van de goede doelenmarkt bekend gemaakt aan de kinderen van de school. De leerlingenraad had de markt georganiseerd. Van de drie goede doelen waren er twee vertegenwoordigers op school gekomen. Helaas kon er voor de dierenvoedselbank Zwolle niemand komen, maar het geld gaat overgemaakt worden. Voor Unicef was Klazien Broeks aanwezig om wat te vertellen over hoe Unicef is ontstaan en wat ze doen voor kinderen in bijvoorbeeld oorlogsgebieden. Eten en onderwijs is erg belangrijk. Marian Bekedam was er namens Humanitas Dalfsen. Zij regelt daar bijvoorbeeld de vakantietas en vertelde dat kinderen uit gezinnen met weinig geld speelgoed, boeken en bonnen voor ijsjes krijgen. Zo hebben zij ook een leuke vakantie. Alle drie doelen krijgen elk 339,75 euro en waren daar erg blij mee. Natuurlijk werd er geapplaudisseerd voor deze fantastische opbrengst. Iedereen hartstikke bedankt voor alle hulp en bijdrages!

goede doelenmarkt

Vrijdag 26 mei was het een prachtige dag voor onze goede doelenmarkt. Na maanden voorbereiding door de leerlingenraad was het zover. Gelukkig kwam er veel publiek en heeft iedereen zich goed vermaakt. Er waren spelletjes, zoals de gekke schoenenloop, blokken bouwen en de kruiwagenrace. Alle kinderen mochten ook touwtje trekken en dat leverde een prijs op. Als ze minstens vier spelletje hadden gedaan kregen ze ranja met een kleine traktatie. Voor de ouders was er koffie, thee en zelfgebakken muffins, koekjes, appels, cake of brownies te koop. Tussendoor traden een aantal leerlingen op met een clown- en goochelshow. De kraampjes met tweedekans spullen hadden het ook druk. De opbrengst wordt verdeeld onder drie goede doelen, namelijk gezinnen in nood in Dalfsen (Humanitas), dierenvoedselbank Zwolle en Unicef. De voorlopige tussenstand is 1033,05 euro!

Er is veel verkocht, maar er zijn zeker nog mooie spullen over. Mogelijk hebben sommige mensen, die over het hoofd gezien of konden ze deze vrijdag niet komen. Daarom hebben we ze nog uitgestald in de schoolbieb (zie 2 foto's bij dit bericht). De komende periode kunnen ze nog voor een vrije gift meegenomen worden of voor persoonlijk gebruik gratis meenemen (weggeefhoek). Wat over blijft gaan we sorteren en naar een kringloopwinkel brengen.

We willen iedereen bedankt voor de bijdrages en aanwezigheid.

Sommige mensen gaven aan nog een bijdrage voor de spellenkaart te willen doen. Dat kan natuurlijk nog via de betaallink:

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=wutUz1bmQDa2nfnReMBTcQ


opening groene plein

Maandag 17 april was het dan zover. Het groene schoolplein van de St. Cyriacusschool werd officieel geopend! Eerst mochten de schoolvoetballers op het podium komen en vertellen hoe het was gegaan bij het toernooi en de gespeelde finales. Alle drie teams kregen een welverdiend applaus! Daarna liet meester Eric met behulp van foto's zien hoe het schoolplein er voorheen uitzag en wat er allemaal is gebeurd de afgelopen twee jaar. Toen kwam de leerlingenraad het podium op. Zij wilden het plein nog groener maken met krijt en groene kleden. Maar dat was maar toneelspel. De kinderen konden prima vertellen waarom het schoolplein groen genoemd mag worden. Meer ruimte voor planten en dieren, aandacht voor hergebruik van materialen en water dat niet rechtstreeks het riool instroomt. De werkzaamheden zorgen daarnaast ook nog eens voor meer speelplekken en spelmogelijkheden voor de kinderen. Er werd afgeteld en de leerlingen knipten het lint door. De wethouder van onderwijs gaf daarna een "groen schoolplein-bord" aan de leerlingenraad. Onder de muzikale begeleiding van "Gi-ga groen" van Kinderen voor Kinderen mochten alle kinderen nog even spelen op hun favoriete plekje op het plein. Iedereen die heeft bijgedragen aan het plein willen we nogmaals hartelijk bedanken:

 • alle ouders voor hun fysieke hulp en financiële bijdrages
 • de ouderraad en overblijfcommissie van de school
 • Duurzaam Hoonhorst
 • provincie Overijssel
 • waterschap Drents Overijsselse Delta
 • gemeente Dalfsen
 • Strax inrichting
 • restaurant De Sukerieje
 • Reusken hoveniers
 • Braams hoveniers
 • alle overige bedrijven en plaatselijk inwoners, familieleden en buren van de kinderen en wie we onverhoopt nog vergeten zijn te noemen!


Gastles

Wat hebben de kinderen genoten van de leuke gastles van Marise (moeder van Jozua). Zij heeft de kinderen veel verteld over de onderdelen van een bloem. Daarna mochten ze in tweetallen een tulp ontleden en deze onderdelen opplakken op een A4tje. Ze hebben ademloos geluisterd en hard gewerkt.

Nogmaals dank je wel Marise.

Workshop groep 3/4

Wat hebben wij een leuke workshop bij Mariejan gehad. De kinderen hebben enthousiast en hard gewerkt. En het resultaat mag er zijn. Dank je wel Mariejan!

carnaval op school

Dinsdag 21 februari was het feest op school! Er was een carnavalsshow met veel optredens. Er werd gezongen, gedanst en veel confetti gestrooid. De show werd door prinses Maud en haar adjudanten Sem en Alicia gepresenteerd. Elk optreden werd voorzien van een positief commentaar. Er was werk gemaakt van de attributen, kleding en dansjes. Groep 7 werd met hun optreden tot winnaar gekozen. Nadat zij nog een keer optraden met "Zwemmen in bacardi-lemon" werd de laatste polonaise ingezet. Een gezellige ochtend. 's Middags waren de kinderen vrij om te Foekepotten.

Klaar voor carnaval!! 🥳🥳🥳

Dat was een gezellig voorproefje voor het grote carnavalsfeest! 😁😁 Prinses Maud en prins Sten zijn klaar voor carnaval! 🎉🎊

Tutorlezen

Gisteren hebben we het tutorlezen van groep 4 met groep 8 weer opgepakt. Wat hadden de kinderen er zin in. Ze hebben ontzettend goed gelezen en wat was de samenwerking mooi om te zien. Er liep een trotse juf rond. 😃

Groep 7 is bezig met het voorbereiden van het voorlezen van een prentenboek aan de kleuters. Hierover later meer. Over een tijd zal groep 3 gaan tutorlezen met groep 6.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT