thuiswerken

Hieronder ons beleid over het thuiswerken en praktische hulp.

1. 
Ziek.
Een kind kan echt ziek zijn. Dan is er geen schoolwerk.

2.
Algemeen.
Op deze
 webpagina vindt u de algemene informatie en bijlages.

3. 
Kortdurende afwezigheid.
Een kind kan 1 of 2 dagen thuis zijn, maar niet heel ziek. Bijvoorbeeld in afwachting van een testuitslag of tot hij/zij 24 uur klachtenvrij is

Dan geldt het volgende.

Kinderen in groep 1-2 krijgen geen specifieke thuiswerkopdrachten. Dat past niet bij deze leeftijdsgroep. Ze kunnen thuis met hun eigen speelgoed spelen, samen met huisgenoten boekjes lezen of spelletjes doen.

Kinderen vanaf groep 3 kunnen inloggen op MOO.

Inloggen van MOO gaat via www.moo.nl Meer informatie over het inloggen om MOO staat hieronder bij het kopje MOO.

In MOO staat ook een tegel Google Classroom. Daar staan per dag de geplande lessen. Deze informatie wordt bijgewerkt in weken dat er meerdere kinderen thuis zitten in een klas. Meer informatie en hulp over Classroom in de bijlage hieronder.

Kinderen kunnen altijd spellingsopdrachten en rekenopdrachten maken van de methode-software en een half uur lezen per dag.  Dat kan ook als er niets in Classroom staat.

4. 
Langdurende afwezigheid.
Zodra kinderen langer dan 3 dagen thuis zitten en wel kunnen werken zullen we zorgen dat de benodigde werkschriften (vanaf groep 3) opgehaald kunnen worden of thuis langsgebracht. Voor groep 1-2 is er in overleg een thuiswerkpakketje beschikbaar.

5.
Video-contact
In overleg wordt gekeken op welke momenten videocontact met de leerkracht of de klas wenselijk is. Bijvoorbeeld voor een moment om vragen te stellen of om mee te kijken of te doen met een groepsactiviteit. De videoverbinding kan dan via Classroom van de leerling gemaakt worden of via een Teams-uitnodiging aan de ouders. Dit geldt voor alle groepen.

Een videoverbinding bij reken- of taalinstructies gaan we niet standaard doen. Naast de vraag of het effectief is spelen ook privacy-vragen hier mee in onze beslissing. De hoofdverantwoordelijkheid van de leerkracht blijft, zoals in de landelijke protocollen opgenomen, bij het fysieke onderwijs liggen.

Dat betekent niet dat de kinderen geen instructies kunnen krijgen. Bij de rekensoftware zijn vanaf groep 5 instructiefilmpjes in de methode opgenomen. In groep 3-4 zullen in Classroom filmpjes geplaatst worden. En als het mogelijk is plannen we een digitaal vragenmoment in.

6.
Chromebooks.
Als het nodig is kan via school een chromebook geleend worden. Dat kan al vanaf de eerste dag dat een kind thuis is.

Inloggen op MOO

Inloggen op MOO gaat met de inlognaam. Deze is meestal de voorletter.achternaam@cyriacus.nl, bv. e.jansen@cyriacus.nl). Kinderen weten zelf het wachtwoord. Mail of bel naar school als het niet lukt.

Werken met Classroom

Klik op deze bijlage voor meer informatie over werken met Google Classroom of hoe je de meest voorkomende problemen kunt oplossen.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT